Satake Sword Smith Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 161,79 zł Cena brutto: 199,00 zł
    • Niedostępny

    Sword Smith Satake Nóż kuchenny Sashimi 21 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze - stal molibdenowo wanadwa

    Rękojeść - polipropylen

    Twardość - 56 HRC +/- 1

    Długość całkowita - 33,5 cm

    Długość ostrza - 21 cm

    Szerokość klingi - 2,9 cm

    Grubość klingi - 2,1 mm

    Sposób ostrzenia - jednostronny

    Waga - ok. 110 g