Satake Sword Smith Nóż Deba 16 cm

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 145,53 zł Cena brutto: 179,00 zł
    • Niedostępny

    Sword Smith Satake Nóż kuchenny Deba 16 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze - stal molibdenowo wanadowa

    Rękojeść - polipropylen

    Twardość - 56 HRC +/- 1

    Długość całkowita - 28,3 cm

    Długość ostrza - 16 cm

    Szerokość klingi - 4,9 cm

    Grubość klingi - 2,5 mm

    Sposób ostrzenia - jednostronny

    Waga - ok. 150 g