Nóż do pieczywa Zwilling Diplôme - 24 cm

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 690,24 zł Cena brutto: 849,00 zł
    • Niedostępny
    • 20 RAT 0% - Rata : 42.45 zł miesięcznie

    Za pomocą noża do pieczywa z serii ZWILLING Diplôme możesz bez wysiłku kroić chleb czy bułki. Dzieje się tak, ponieważ ostrze noża ZWILLING o długości 24 cm jest wykonane ze stali FC61. Ten specjalny materiał charakteryzuje się szczególną twardością. Nóż do pieczywa ma specjalnie ząbkowane ostrze, dzięki czemu krojenie staje się przyjemnością. Co więcej, dzięki ergonomicznie ukształtowanym uchwytom w wytrzymałej konstrukcji z trzema nitami, noże z serii ZWILLING Diplôme leżą szczególnie wygodnie w dłoni. Nawet podczas pracy przez dłuższy czas, na przykład przy dzieleniu na pół wielu bułek na przyjęcie, dłonie i stawy nadgarstków nie wykazują oznak zmęczenia. W rozwój serii ZWILLING Diplôme zaangażowana była szkoła gotowania „Le Cordon Bleu”, w której kształcą się najlepsi kucharze jutra. Dzięki temu ta seria noży spełnia również najwyższe wymagania profesjonalistów. Do wykonania rękojeści ZWILLING używa wysokiej jakości tworzywa sztucznego. Jest ona płynnie połączona z ostrzem, dzięki czemu nie ma zagłębień, w których mógłby gromadzić się brud. Trzy nity zapewniają pewne mocowanie. Dzięki temu pięknemu i doskonale zaprojektowanemu nożowi, który ma ostrze o długości 24 cm wykonane ze stali FC61, możesz pokroić chleb w niezwykle cienkie plasterki. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze wykonane z profesjonalnej stali specjalnej FC61, o twardości ok. 61 HRC Ergonomicznie zaprojektowana rękojeść z tworzywa sztucznego w wersji trzynitowej zapewnia niemęczącą i bezpieczną pracę Specjalne ząbkowane ostrze do łatwego krojenia chleba Ergonomiczna rękojeść z trzema nitami płynnym przejściem Symetryczna krawędź tnąca do użytku prawo- i leworęcznego Krawędź o szlifie Honbazuke zapewnia wyjątkową ostrość Wyprodukowano w Seki, Japonia WYMIARY Długość ostrza: 24 cm Długość uchwytu: 12.4 cm Szerokość: 2.2 cm Wysokość: 3.7 cm Masa: 0.22 kg