Nóż do filetowania Zwilling Diplôme - 18 cm

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 608,94 zł Cena brutto: 749,00 zł
    • Niedostępny
    • 20 RAT 0% - Rata : 37.45 zł miesięcznie

    Dzięki nożowi do filetowania z serii ZWILLING Diplôme możesz kroić i filetować mięso i ryby jak profesjonalista. Dzieje się tak, ponieważ powstał we współpracy z najwyższej klasy kucharzami ze szkoły kulinarnej „Le Cordon Bleu”. Charakteryzuje się szczególnie dobrą obsługą i składa się z materiałów, które nadają się również do stałego użytkowania. Ostrze noża do filetowania ZWILLING ma długość 18 cm. Składa się ze szczególnie twardej stali FC61, dzięki czemu zachowuje swoją ostrość przez bardzo długi czas. Jest klasycznie mocowany do rękojeści trzema nitami. Połączenie to jest płynne, dzięki czemu nóż jest nie tylko praktyczny w użyciu, ale także bardzo higieniczny i nie wymaga konserwacji. Rękojeść wykonana jest z wysokiej jakości tworzywa sztucznego a jej ergonomiczny kształt umożliwia pracę przez długi czas. Dzięki smukłemu, elastycznemu ostrzu noża do filetowania ZWILLING przygotowanie mięsa i ryb jest bardzo proste. Teraz filetowanie łososia w cienkie plasterki nie jest już wielkim wyczynem. Nóż do filetowania z serii ZWILLING Diplôme ułatwia kreatywność i zaskakiwanie rodziny lub przyjaciół pysznymi nowymi daniami. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze wykonane z profesjonalnej stali specjalnej FC61 o twardości ok. 61 HRC Autentyczny japoński profil ostrza Dwustronnie szlifowane ostrze z ultraostrą krawędzią tnącą Honbazuke zapewnia szczególną ostrość Ergonomicznie zaprojektowana rękojeść z tworzywa sztucznego z trzema nitami, zapewniająca niemęczącą i bezpieczną pracę nożem Symetryczna krawędź tnąca do użytku prawo- i leworęcznego Krawędź szlifowana techniką Honbazuke zapewnia wyjątkową ostrość Wyprodukowano w Seki, Japonia WYMIARY Długość ostrza: 18 cm Długość uchwytu: 11.8 cm Szerokość: 1.9 cm Wysokość: 2.7 cm Masa: 0.1 kg