Satake MV Paka Nóż Sashimi Yanagiba 20,5 cm

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 137,40 zł Cena brutto: 169,00 zł
    • Niedostępny

    MV Paka Satake Nóż kuchenny Sashimi 20,5 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa

    Rękojeść - drewno naturalne paka

    Twardość - 56-58 HRC

    Długość całkowita - 31,8 cm

    Długość ostrza - 20,5 cm

    Szerokość klingi - 3,0 cm

    Grubość klingi - 1,6 mm

    Sposób ostrzenia - jednostronny

    Waga - ok. 99 g