Kawa świeżo palona • broda. coffee • Espresso Nottambulo 40% Arabica / 60% Robusta • 500g
- NOTTAMBULO500G
- Producent: BRODA COFFEE
- EAN: 5905683661454
-
Dostępność:
Produkt w naszym magazynie. Wysyłka 24h Koszty wysyłki: Darmowa od 249 zł
-
Historia ceny
- szt.
- Cena netto: 32,12 zł 43,90 zł Cena brutto: 39,51 zł
-
RABAT: -10%
WYSYŁKA TYLKO 6.99 zł
Pochodzenie ziarna: | Brazylia, Etiopia, Honduras, Wietnam |
Stopień palenia: | 3/5 |
Kwasowość: | 2/5 |
Body: | 4/5 |
Waga opakowania kawy: | 500 g |
Skład: | 40% Arabica - 60% Robusta |

Espresso Nottambulo
40% Arabica / 60% Robusta
Espresso Nottambulo - charakterystyka
Charakterystyczna dla tej mieszanki niska słodkość i kwasowość sprawią, że smak będzie głęboki i wyrazisty. Crema, którą uzyskamy, jest gęsta i trwała - doda elegancji każdej filiżance. Solidne body (4/5) świadczy o wyjątkowej pełni smaku, która zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Stopień Palenia: 3/5
Kwasowość: 2/5
Body: 4/5
Przeznaczenie: ekspresy automatyczne, ekspresy kolbowe, kawiarki, alternatywne parzenie

Espresso Nottambulo - profil smakowy
Espresso Nottambulo to doskonała propozycja dla prawdziwych pasjonatów kaw czarnych, a zwłaszcza dla miłośników espresso. Ta wyjątkowa mieszanka zachwyca zmysły nutami gorzkiej czekolady, subtelnych czereśni i delikatnych migdałów. Każdy łyk to podróż przez głęboki smak i intensywność, której poszukują prawdziwi kawowi eksperci.
Wyczuwalne nuty smakowe: gorzka czekolada, czereśnie, migdały

Świeżość i przechowywanie
Zadowolenie oraz wygoda naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Do pakowania naszych kaw wykorzystujemy opakowania najwyższej jakości, ze specjalnym wentylem oraz zamknięciem w technologii "ZIPPER".
Jaki wpływ na kawę ma opakowanie?
Kawa świeżo palona do tygodnia czasu od wypalenia przechodzi proces najbardziej intensywnego odgazowania. Bardzo ważnym elementem w opakowaniu jest więc wentyl umożliwiający odprowadzenie nadmiaru gazów, przy jednoczesnym zachowaniu całości aromatu kawy.
Zamknięcie "ZIPPER" umożliwia wielokrotne, szczelne zamknięcie kawy, mimo jej rozpakowania. Dzięki temu rozwiązaniu możemy być spokojni o świeżość naszej kawy przez długi czas, bez konieczności przesypywania kawy do szczelnych pojemników.

Kategoryzacja kawy
Speciality
Ziarna najwyższej jakości. Zawartość wilgoci 10-12%. Brak wad kategorii pierwszej, nie więcej niż pięć wad kategorii drugiej. Punktacja pucharowa musi być wyższa niż 80 punktów i być wolna od błędów pucharowych.
Premium
Ziarna bardzo dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Do ośmiu wad, w tym wady kategorii pierwszej. Punktacja pucharowa wynosi zazwyczaj 75 – 79,75 punktów i jest wolna od błędów pucharowych.
Exchange
Ziarna dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Liczba defektów mieści się w przedziale 9-23. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 75.
Bellow Standard
Ziarna poniżej standardu. Zawartość wilgoci 7-15%. Liczba defektów do 86. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 60.



