Kawa świeżo palona • broda. coffee • Espresso Grande Forza 50% Arabica / 50% Robusta • 1000g

  • Dodaj recenzję:
    • GRANDEFORZA1000
    • Producent: BRODA COFFEE
    • EAN: 5905683661492
    • Dostępność: Produkt w naszym magazynie. Wysyłka 24h Produkt w naszym magazynie. Wysyłka 24h
      Koszty wysyłki: Darmowa od 249 zł

    • Historia ceny
    • szt.
    • Cena netto: 52,76 zł Cena brutto: 64,90 zł

    Pochodzenie ziarna: Brazylia, Wietnam
    Stopień palenia: 3/5
    Kwasowość: 2/5
    Body: 4/5
    Waga opakowania kawy: 1000 g
    Skład: 50% Arabica - 50% Robusta

    Espresso GRANDE FORZA

    50% Arabica / 50% Robusta

    Witaj w magicznym królestwie władczych zwierząt, gdzie groźnie spoglądający goryl jawi się jako symbol potężnej mocy, jaką niesie ze sobą Espresso Grande Forza.
    Ta wyjątkowa mieszanka składa się z 50% aromatycznych ziaren Arabica i 50% intensywnych ziaren Robusty, co nadaje kawie charakteru bez utraty delikatności. Zbalansowane proporcje sprawiają, że Espresso Grande Forza to kawa o wyjątkowym smaku, odczuwalnym zarówno w intensywnym espresso, jak i kremowym cappuccino. Espresso Grande Forza, dzięki niskiej kwasowości, jest idealnym towarzyszem porannego rytuału, gwarantując wysoką zawartość kofeiny, która skutecznie i szybko pobudzi Cię na cały dzień.

    Espresso Grande Forza - charakterystyka

    Espresso Grande Forza to kawa o wysokiej gęstości, wyjątkowo niskiej kwasowości oraz zrównoważonym smaku, podkreślonym mocnym aromatem. Ta unikalna mieszanka, stworzona z dbałością o proporcje, doskonale sprawdzi się nie tylko do kaw czarnych, ale także jako idealna podstawa do przygotowania kaw mlecznych.

    Stopień Palenia: 3/5

    Kwasowość: 2/5

    Body: 4/5

    Przeznaczenie: ekspresy automatyczne, ekspresy kolbowe, kawiarki, alternatywne parzenie

    Espresso Grande Forza - profil smakowy

    Espresso Grande Forza to unikalna mieszanka łącząca bogactwo tradycyjnych aromatów z subtelną nutą egzotyczną, tworząc niezapomniane doznania smakowe.

    Na pierwszym planie dominuje intensywna czekolada oraz orzechy laskowe - charakterystyczne smaki dla ziaren pochodzenia brazylijskiego.

    W miarę jak nuty czekolady i orzechów układają się w harmonijną całość, pojawia się delikatna nuta egzotyczna. To zasługa ziaren pochodzących z Wietnamu, które wnoszą do mieszanki subtelny smak przypraw egzotycznych.

    Wyczuwalne nuty smakowe: czekolada, orzechy laskowe, przyprawy egzotyczne

    Świeżość i przechowywanie

    Zadowolenie oraz wygoda naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Do pakowania naszych kaw wykorzystujemy opakowania najwyższej jakości, ze specjalnym wentylem oraz zamknięciem w technologii "ZIPPER".

    Jaki wpływ na kawę ma opakowanie?

    Kawa świeżo palona do tygodnia czasu od wypalenia przechodzi proces najbardziej intensywnego odgazowania. Bardzo ważnym elementem w opakowaniu jest więc wentyl umożliwiający odprowadzenie nadmiaru gazów, przy jednoczesnym zachowaniu całości aromatu kawy.

    Zamknięcie "ZIPPER" umożliwia wielokrotne, szczelne zamknięcie kawy, mimo jej rozpakowania. Dzięki temu rozwiązaniu możemy być spokojni o świeżość naszej kawy przez długi czas, bez konieczności przesypywania kawy do szczelnych pojemników.

    Kategoryzacja kawy

    Speciality

    Ziarna najwyższej jakości. Zawartość wilgoci 10-12%. Brak wad kategorii pierwszej, nie więcej niż pięć wad kategorii drugiej. Punktacja pucharowa musi być wyższa niż 80 punktów i być wolna od błędów pucharowych.

    Premium

    Ziarna bardzo dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Do ośmiu wad, w tym wady kategorii pierwszej. Punktacja pucharowa wynosi zazwyczaj 75 – 79,75 punktów i jest wolna od błędów pucharowych.

    Exchange

    Ziarna dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Liczba defektów mieści się w przedziale 9-23. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 75.

    Bellow Standard

    Ziarna poniżej standardu. Zawartość wilgoci 7-15%. Liczba defektów do 86. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 60.