Kawa świeżo palona • broda. coffee • Espresso Grande Forza 50% Arabica / 50% Robusta • 1000g
- GRANDEFORZA1000
- Producent: BRODA COFFEE
- EAN: 5905683661492
-
Dostępność:
Produkt w naszym magazynie. Wysyłka 24h
Koszty wysyłki: Darmowa od 249 zł
-
Historia ceny
- szt.
- Cena netto: 52,76 zł Cena brutto: 64,90 zł
Pochodzenie ziarna: | Brazylia, Wietnam |
Stopień palenia: | 3/5 |
Kwasowość: | 2/5 |
Body: | 4/5 |
Waga opakowania kawy: | 1000 g |
Skład: | 50% Arabica - 50% Robusta |
Espresso GRANDE FORZA
50% Arabica / 50% Robusta
Espresso Grande Forza - charakterystyka
Espresso Grande Forza to kawa o wysokiej gęstości, wyjątkowo niskiej kwasowości oraz zrównoważonym smaku, podkreślonym mocnym aromatem. Ta unikalna mieszanka, stworzona z dbałością o proporcje, doskonale sprawdzi się nie tylko do kaw czarnych, ale także jako idealna podstawa do przygotowania kaw mlecznych.
Stopień Palenia: 3/5
Kwasowość: 2/5
Body: 4/5
Przeznaczenie: ekspresy automatyczne, ekspresy kolbowe, kawiarki, alternatywne parzenie
Espresso Grande Forza - profil smakowy
Espresso Grande Forza to unikalna mieszanka łącząca bogactwo tradycyjnych aromatów z subtelną nutą egzotyczną, tworząc niezapomniane doznania smakowe.
Na pierwszym planie dominuje intensywna czekolada oraz orzechy laskowe - charakterystyczne smaki dla ziaren pochodzenia brazylijskiego.
W miarę jak nuty czekolady i orzechów układają się w harmonijną całość, pojawia się delikatna nuta egzotyczna. To zasługa ziaren pochodzących z Wietnamu, które wnoszą do mieszanki subtelny smak przypraw egzotycznych.
Wyczuwalne nuty smakowe: czekolada, orzechy laskowe, przyprawy egzotyczne
Świeżość i przechowywanie
Zadowolenie oraz wygoda naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Do pakowania naszych kaw wykorzystujemy opakowania najwyższej jakości, ze specjalnym wentylem oraz zamknięciem w technologii "ZIPPER".
Jaki wpływ na kawę ma opakowanie?
Kawa świeżo palona do tygodnia czasu od wypalenia przechodzi proces najbardziej intensywnego odgazowania. Bardzo ważnym elementem w opakowaniu jest więc wentyl umożliwiający odprowadzenie nadmiaru gazów, przy jednoczesnym zachowaniu całości aromatu kawy.
Zamknięcie "ZIPPER" umożliwia wielokrotne, szczelne zamknięcie kawy, mimo jej rozpakowania. Dzięki temu rozwiązaniu możemy być spokojni o świeżość naszej kawy przez długi czas, bez konieczności przesypywania kawy do szczelnych pojemników.
Kategoryzacja kawy
Speciality
Ziarna najwyższej jakości. Zawartość wilgoci 10-12%. Brak wad kategorii pierwszej, nie więcej niż pięć wad kategorii drugiej. Punktacja pucharowa musi być wyższa niż 80 punktów i być wolna od błędów pucharowych.
Premium
Ziarna bardzo dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Do ośmiu wad, w tym wady kategorii pierwszej. Punktacja pucharowa wynosi zazwyczaj 75 – 79,75 punktów i jest wolna od błędów pucharowych.
Exchange
Ziarna dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Liczba defektów mieści się w przedziale 9-23. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 75.
Bellow Standard
Ziarna poniżej standardu. Zawartość wilgoci 7-15%. Liczba defektów do 86. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 60.