Kawa świeżo palona • broda. coffee • Espresso Grande 80% Arabica / 20% Robusta • 500g
- GRANDE500
- Producent: BRODA COFFEE
- EAN: 5905683661461
-
Dostępność:
Produkt w naszym magazynie. Wysyłka 24h Koszty wysyłki: Darmowa od 249 zł
-
Historia ceny
- szt.
- Cena netto: 37,32 zł 51,00 zł Cena brutto: 45,90 zł
-
RABAT: -10%
WYSYŁKA TYLKO 6.99 zł
Pochodzenie ziarna: | Brazylia, Honduras, Indie, Nikaragua |
Stopień palenia: | 3/5 |
Kwasowość: | 2/5 |
Body: | 4/5 |
Waga opakowania kawy: | 500 g |
Skład: | 80% Arabica - 20% Robusta |

Espresso GRANDE
80% Arabica / 20% Robusta
Espresso Grande to niezwykła mieszanka szlachetnych ziaren arabiki, pochodzących z wysokogórskich terenów Ameryki, uzupełniona niewielką domieszką robusty z Azji. To starannie dobrane i co najważniejsze, świeżo palone ziarna. Wszystko po to, aby zachować ich pełnię smaku i aromatu dla Ciebie.
Espresso Grande - charakterystyka
Kawa ta charakteryzuje się wyjątkowo słodkim, delikatnym i jedwabistym posmakiem, który rozkwita na Twoim podniebieniu. Jest to kawa, która zachwyca swoją niepowtarzalną mieszanką słodyczy i wytrawności, tworząc niezapomniane doświadczenie. Jej body jest głębokie, co dodaje intensywności i pełni smaku.
Stopień Palenia: 3/5
Kwasowość: 2/5
Body: 4/5
Przeznaczenie: ekspresy automatyczne, ekspresy kolbowe, kawiarki, alternatywne parzenie

Espresso Grande - profil smakowy
Espresso Grande to prawdziwie zbalansowane arcydzieło, które wzbudza zachwyt perfekcyjną równowagą. Każdy łyk jest idealnie skomponowanym pakietem doznań. Nuty jakie wyczujemy w tej mieszance to słodki karmel w połączeniu z orzechem laskowym, natomiast całość dopełnia delikatny smak wanilii. Ta kawa jest nie tylko wyjątkowo zbalansowana, ale również niesamowicie aromatyczna.
Wyczuwalne nuty smakowe: karmel, orzechy laskowe, wanilia

Świeżość i przechowywanie
Zadowolenie oraz wygoda naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Do pakowania naszych kaw wykorzystujemy opakowania najwyższej jakości, ze specjalnym wentylem oraz zamknięciem w technologii "ZIPPER".
Jaki wpływ na kawę ma opakowanie?
Kawa świeżo palona do tygodnia czasu od wypalenia przechodzi proces najbardziej intensywnego odgazowania. Bardzo ważnym elementem w opakowaniu jest więc wentyl umożliwiający odprowadzenie nadmiaru gazów, przy jednoczesnym zachowaniu całości aromatu kawy.
Zamknięcie "ZIPPER" umożliwia wielokrotne, szczelne zamknięcie kawy, mimo jej rozpakowania. Dzięki temu rozwiązaniu możemy być spokojni o świeżość naszej kawy przez długi czas, bez konieczności przesypywania kawy do szczelnych pojemników.

Kategoryzacja kawy
Speciality
Ziarna najwyższej jakości. Zawartość wilgoci 10-12%. Brak wad kategorii pierwszej, nie więcej niż pięć wad kategorii drugiej. Punktacja pucharowa musi być wyższa niż 80 punktów i być wolna od błędów pucharowych.
Premium
Ziarna bardzo dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Do ośmiu wad, w tym wady kategorii pierwszej. Punktacja pucharowa wynosi zazwyczaj 75 – 79,75 punktów i jest wolna od błędów pucharowych.
Exchange
Ziarna dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Liczba defektów mieści się w przedziale 9-23. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 75.
Bellow Standard
Ziarna poniżej standardu. Zawartość wilgoci 7-15%. Liczba defektów do 86. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 60.



