Kawa świeżo palona • broda. coffee • Espresso Grande 80% Arabica / 20% Robusta • 500g

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 34,07 zł Cena brutto: 41,90 zł
    • Niedostępny

    Pochodzenie ziarna: Brazylia, Honduras, Indie, Nikaragua
    Stopień palenia: 3/5
    Kwasowość: 2/5
    Body: 4/5
    Waga opakowania kawy: 500 g
    Skład: 80% Arabica - 20% Robusta

    Espresso GRANDE

    80% Arabica / 20% Robusta

    Witaj w królestwie wyjątkowej kawy, gdzie potęga spotyka doskonałość. Przedstawiamy Ci Espresso Grande - świeżo paloną kawę ziarnistą o jakości premium, która zapewni Ci niezapomniane doznania smakowe. Majestatyczny niedźwiedź brunatny, który spokojnie zerka z opakowania, symbolizuje siłę i wyjątkowość tej kawy.
    Espresso Grande to niezwykła mieszanka szlachetnych ziaren arabiki, pochodzących z wysokogórskich terenów Ameryki, uzupełniona niewielką domieszką robusty z Azji. To starannie dobrane i co najważniejsze, świeżo palone ziarna. Wszystko po to, aby zachować ich pełnię smaku i aromatu dla Ciebie.

    Espresso Grande - charakterystyka

    Kawa ta charakteryzuje się wyjątkowo słodkim, delikatnym i jedwabistym posmakiem, który rozkwita na Twoim podniebieniu. Jest to kawa, która zachwyca swoją niepowtarzalną mieszanką słodyczy i wytrawności, tworząc niezapomniane doświadczenie. Jej body jest głębokie, co dodaje intensywności i pełni smaku.

    Stopień Palenia: 3/5

    Kwasowość: 2/5

    Body: 4/5

    Przeznaczenie: ekspresy automatyczne, ekspresy kolbowe, kawiarki, alternatywne parzenie

    Espresso Grande - profil smakowy

    Espresso Grande to prawdziwie zbalansowane arcydzieło, które wzbudza zachwyt perfekcyjną równowagą. Każdy łyk jest idealnie skomponowanym pakietem doznań. Nuty jakie wyczujemy w tej mieszance to słodki karmel w połączeniu z orzechem laskowym, natomiast całość dopełnia delikatny smak wanilii. Ta kawa jest nie tylko wyjątkowo zbalansowana, ale również niesamowicie aromatyczna.

    Wyczuwalne nuty smakowe: karmel, orzechy laskowe, wanilia

    Świeżość i przechowywanie

    Zadowolenie oraz wygoda naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Do pakowania naszych kaw wykorzystujemy opakowania najwyższej jakości, ze specjalnym wentylem oraz zamknięciem w technologii "ZIPPER".

    Jaki wpływ na kawę ma opakowanie?

    Kawa świeżo palona do tygodnia czasu od wypalenia przechodzi proces najbardziej intensywnego odgazowania. Bardzo ważnym elementem w opakowaniu jest więc wentyl umożliwiający odprowadzenie nadmiaru gazów, przy jednoczesnym zachowaniu całości aromatu kawy.

    Zamknięcie "ZIPPER" umożliwia wielokrotne, szczelne zamknięcie kawy, mimo jej rozpakowania. Dzięki temu rozwiązaniu możemy być spokojni o świeżość naszej kawy przez długi czas, bez konieczności przesypywania kawy do szczelnych pojemników.

    Kategoryzacja kawy

    Speciality

    Ziarna najwyższej jakości. Zawartość wilgoci 10-12%. Brak wad kategorii pierwszej, nie więcej niż pięć wad kategorii drugiej. Punktacja pucharowa musi być wyższa niż 80 punktów i być wolna od błędów pucharowych.

    Premium

    Ziarna bardzo dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Do ośmiu wad, w tym wady kategorii pierwszej. Punktacja pucharowa wynosi zazwyczaj 75 – 79,75 punktów i jest wolna od błędów pucharowych.

    Exchange

    Ziarna dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Liczba defektów mieści się w przedziale 9-23. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 75.

    Bellow Standard

    Ziarna poniżej standardu. Zawartość wilgoci 7-15%. Liczba defektów do 86. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 60.