Kyocera Fuji Nóż Santoku 15cm, drewniana rączka

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 365,04 zł Cena brutto: 449,00 zł
    • Niedostępny

    Kyocera Fuji Nóż kuchenny Santoku 15 cm

    Japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia ziół, owoców i warzyw oraz filetów mięsnych lub rybnych. Santoku ma charakterystyczny, obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść na patelnię lub do salaterki. Tradycyjna ośmiokątna rękojeść jest wykonana ręcznie i wygodnie leży w dłoni. Biała klinga jest niesamowicie ostra, biała klinga i wspaniale harmonizuje ze stylową, ciemną rękojeścią.

    Dane techniczne:

    Ostrze - Ceramika

    Długość całkowita - 28 cm

    Długość ostrza - 15 cm

    Szerokość klingi - 4,2 cm

    Grubość klingi - ok. 1,9 mm

    Waga - ok. 100 g

    Noże ceramiczne mają jedyne w swoim rodzaju zalety. Nie zawierają stali, więc wszystkie produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Zaawansowana ceramika Kyocera jest materiałem niezwykle lekkim i twardym, o twardości zbliżonej do diamentu, dlatego noże tej marki bardzo wolno się tępią, a ich ostrość i swobodę krojenia doceniają profesjonalni kucharze z całego świata.