Kawa świeżo palona • broda. coffee • Espresso Rapido 100% Arabica • 1000g
- RAPIDO1000
- Producent: BRODA COFFEE
- EAN: 5905683661515
-
Dostępność:
Produkt w naszym magazynie. Wysyłka 24h Koszty wysyłki: Darmowa od 249 zł
-
Historia ceny
- szt.
- Cena netto: 69,44 zł 94,90 zł Cena brutto: 85,41 zł
-
RABAT: -10%
WYSYŁKA TYLKO 6.99 zł
Pochodzenie ziarna: | Etiopia |
Stopień palenia: | 3/5 |
Kwasowość: | 3/5 |
Body: | 3/5 |
Waga opakowania kawy: | 1000 g |
Skład: | 100% Arabica |

Espresso Rapido
100% Arabica
Espresso Rapido - charakterystyka
Espresso Rapido to niezwykła kawa o delikatnym smaku, który zachwyca swoją subtelnością i niepowtarzalnością. Połączenie wyrazistej słodyczy i delikatnej kwasowości tworzy perfekcyjnie zbalansowaną kompozycję, która doskonale sprawdzi się zarówno w tradycyjnym espresso, jak i w kawie z dodatkiem mleka i cukru.
Stopień Palenia: 3/5
Kwasowość: 3/5
Body: 3/5
Przeznaczenie: ekspresy automatyczne, ekspresy kolbowe, kawiarki, alternatywne parzenie

Espresso Rapido - profil smakowy
Espresso Rapido to doskonałe połączenie wyrazistej słodyczy, subtelnej kwasowości i bogactwa aromatycznego. Każdy łyk to starannie zbalansowany zestaw doznań, gdzie nuty rodzynek i kwiatowego aromatu harmonijnie współgrają z delikatną kwasowością, przypominającą wytrawne wino i świeże cytrusy. Jej smak to prawdziwa uczta dla zmysłów, która przeniesie Cię w podróż do prowincji Kaffa – regionu Etiopii skąd pochodzą ziarna odmiany Dijmmah.
Wyczuwalne nuty smakowe: kwiaty, rodzynki, cytrusy, wytrawne wino

Świeżość i przechowywanie
Zadowolenie oraz wygoda naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Do pakowania naszych kaw wykorzystujemy opakowania najwyższej jakości, ze specjalnym wentylem oraz zamknięciem w technologii "ZIPPER".
Jaki wpływ na kawę ma opakowanie?
Kawa świeżo palona do tygodnia czasu od wypalenia przechodzi proces najbardziej intensywnego odgazowania. Bardzo ważnym elementem w opakowaniu jest więc wentyl umożliwiający odprowadzenie nadmiaru gazów, przy jednoczesnym zachowaniu całości aromatu kawy.
Zamknięcie "ZIPPER" umożliwia wielokrotne, szczelne zamknięcie kawy, mimo jej rozpakowania. Dzięki temu rozwiązaniu możemy być spokojni o świeżość naszej kawy przez długi czas, bez konieczności przesypywania kawy do szczelnych pojemników.

Kategoryzacja kawy
Speciality
Ziarna najwyższej jakości. Zawartość wilgoci 10-12%. Brak wad kategorii pierwszej, nie więcej niż pięć wad kategorii drugiej. Punktacja pucharowa musi być wyższa niż 80 punktów i być wolna od błędów pucharowych.
Premium
Ziarna bardzo dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Do ośmiu wad, w tym wady kategorii pierwszej. Punktacja pucharowa wynosi zazwyczaj 75 – 79,75 punktów i jest wolna od błędów pucharowych.
Exchange
Ziarna dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Liczba defektów mieści się w przedziale 9-23. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 75.
Bellow Standard
Ziarna poniżej standardu. Zawartość wilgoci 7-15%. Liczba defektów do 86. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 60.



