COOK IN WOOD - Wiórki wędzarnicze - PORTO

  • Dodaj recenzję:
    • BQ005.00
    • Producent: COOK IN WOOD
    • EAN: 760488236895
    • Dostępność: Produkt w naszym magazynie. Wysyłka 24h Produkt w naszym magazynie. Wysyłka 24h
    • szt.
    • Cena netto: 14,63 zł 28,00 zł Cena brutto: 18,00 zł
    • Rabat: -36%

    Porto

    Porto to wzmacniane wino Portugalskie z gron zrywanych w dolinie rzeki Douro, produkowane w mieście Alto Douro, dojrzewające i butelkowane w Vila Nova de Gaia. Zmiażdżone grona fermentują do czasu aż zawartość alkoholu będzie na poziomie 7%, następnie wino jest mieszane ze spirytusem winnym (aguardente) w proporcji 1:4 aby finalnie zawierało 20% alkoholu. Porto, to wino zarówno czerwone jak i białe, wytrawne, półsłodkie i słodkie. Nigdzie na etykiecie nie znajdziecie Państwo zawartości cukru, jest ona swoistą zagadką dla konsumenta. Beczki, w których dojrzewała Porto nadają mu smak i aromat wanilii, dębu i przypraw korzennych. Same po opróżnieniu są tym aromatem przesiąknięte, a my tworzymy z nich wiórka, abyście mogli cieszyć się wspaniałym aromatem przyrządzanych potraw.

    Sposób użycia:

    Wędzenie na zimno:

    - Jeśli stosujesz generator dymu, wsyp do zasobnika suche wiórki i podpal. Generator dymu pod wpływem tłoczonego przez pompkę powietrza zaczyna produkować dym, który jest transportowany do "komory wędzarniczej". Generatory dymu nie podnoszą temperatury wewnątrz komory wędzarniczej.
    Opakowanie 360 g wiórek wędzarniczych przy wykorzystaniu generatora dymu, starcza do produkcji dymu na okres nawet do 10 godzin.
     

    Wędzenie na gorąco:

    - Jeśli stosujesz komorę wędzarniczą ze źródłem temperatury, namocz wiórka przez okres od 30 do 60 minut, następnie wyciągnij je i umieść w pojemniku nad źródłem temperatury tj. nad palnikiem/grzałką/ogniskiem. Pod wpływem temperatury wiórka zaczynają dymić.

    Nadawanie aromatu produktom na grillu:

    Namocz wiórka przez okres od 30 do 60 minut. Wyciągnij wiórka z wody i umieść w specjalnej tubie/pojemniku.

    - Jeśli stosujesz grill węglowy, włóż specjalny pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami bezpośrednio na rozżarzone węgle tuż przed rozpoczęciem grillowania. 
    - Jeśli stosujesz grill gazowy, to przed rozpoczęciem grillowania umieść pojemnik/tubę na osłonach palnika ale pod rusztem.
    - Jeśli stosujesz grill elektryczny to ułóż pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami obok potraw na ruszcie. 

    Rozpocznij grillowanie gdy wiórka zaczynają dymić.

    Dla uzyskania lepszego efektu, zamknij pokrywę grilla na czas przygotowania potraw.

    Stosowanie wiórek wędzarniczych Cook In Wood poprawia walory smakowe przygotowywanych produktów oraz nadaje im niepowtarzalny aromat i barwę.

    Produkt wykonany z beczek pochodzących z Portugalii. Opakowanie 360 g.

    Prawa autorskie zastrzeżone.