Sashimi 20cm, Kuchenny nóż ceramiczny Kyocera Kyotop
- KT-200-HIP-D
- Producent: Kyocera
- EAN: 4960664473595
-
Dostępność:
Zapytaj o dostępność
Koszty wysyłki: Darmowa od 249 zł
-
Historia ceny
- szt.
- Cena netto: 1 369,92 zł Cena brutto: 1 685,00 zł
20 RAT 0% - Rata : 84.25 zł miesięcznie
Sashimi jest typowym japońskim nożem kuchennym, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Okaże się zatem niezwykle praktyczny podczas przygotowywania sushi oraz innych potraw, które wymagają kunsztu i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, jednostronny szlif - czyste cięcie, natomiast podwójnie wypalana ceramika, z której wykonano ostrze, gwarantuje, że nóż będzie służył przez wiele lat, bez konieczności częstego ostrzenia.
Profesjonalny nóż ceramiczny Kyocera Kyotop, Yanagi Sashimi 20 cm.
Ostrze: Ceramika
Twardość: Ceramika
Długość całkowita: 34,5 cm
Długość ostrza: 20 cm
Szerokość Klingi: 3 cm
Grubość klingi: ok. 2,6 mm
Waga: ok. 110 g
Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.