Sashimi 20cm, Kuchenny nóż ceramiczny Kyocera Kyotop

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 1 369,92 zł Cena brutto: 1 685,00 zł
    • Niedostępny
    • 20 RAT 0% - Rata : 84.25 zł miesięcznie

    • Oblicz_raty_duckblue

    Sashimi jest typowym japońskim nożem kuchennym, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Okaże się zatem niezwykle praktyczny podczas przygotowywania sushi oraz innych potraw, które wymagają kunsztu i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, jednostronny szlif - czyste cięcie, natomiast podwójnie wypalana ceramika, z której wykonano ostrze, gwarantuje, że nóż będzie służył przez wiele lat, bez konieczności częstego ostrzenia.

     

    Profesjonalny nóż ceramiczny Kyocera Kyotop, Yanagi Sashimi 20 cm.

    Ostrze: Ceramika

    Twardość: Ceramika

    Długość całkowita: 34,5 cm

    Długość ostrza: 20 cm

    Szerokość Klingi: 3 cm

    Grubość klingi: ok. 2,6 mm

    Waga: ok. 110 g

     


    Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.