Nóż do pieczywa Miyabi 4000FC - 23 cm

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 633,33 zł Cena brutto: 779,00 zł
    • Niedostępny
    • 20 RAT 0% - Rata : 38.95 zł miesięcznie

    • Oblicz_raty_duckblue

    Za każdym japońskim nożem z serii MIYABI kryje się wielowiekowa tradycja artystyczna. Nóż do pieczywa MIYABI 4000FC pozwoli Państwu odkryć wybitnie harmonijne połączenie piękna i ostrości. Nóż z ostrzem o długości 23 cm i typowej, falowanej krawędzi z łatwością prześlizgnie się nawet przez twardą, chrupiącą skórkę pełnoziarnistego pieczywa. Wyjątkowa ostrość i niebywałe właściwości tnące ostrza FRIODUR to zasługa specjalnej, podwójnie hartowanej lodem, twardej i wytrzymałej stali FC61. Ponadto zastosowanie szlifu Katana-Edge gwarantuje precyzję godną najdoskonalszych japońskich mieczy. Noże MIYABI 4000FC doskonale leżą w dłoni – są pewne, wyważone i przyjemne w dotyku. Ośmiokątny trzpień i impregnowany uchwyt z drewna Pakka wpływają dodatkowo na ich niepowtarzalny design. Każdy nóż z tej japońskiej serii zdobi eleganckie, subtelne, mozaikowe logo MIYABI. Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem. 

    CECHY SZCZEGÓLNE:

    Ostrze FRIODUR wykonane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61.

    Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i doskonałych właściwościach tnących.

    Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody.

    Grawerowane logo MIYABI.

     

    WYMIARY : Długość ostrza: 23 cm Długość uchwytu: 13.5 cm Szerokość ostrza: 0.2 cm Szerokość uchwytu: 1.9 cm Wysokość: 3.8 cm Masa: 0.16 kg.