Satake Katsu Nóż Deba 16cm

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 161,79 zł Cena brutto: 199,00 zł
    • Niedostępny

    Satake Katsu Nóż kuchenny Deba 16 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Rękojeść - drewno Pakka

    Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa

    Twardość - 56 HRC +/- 1

    Długość całkowita - 29,7 cm

    Długość ostrza - 16 cm

    Szerokość klingi - 5 cm

    Grubość klingi - ok. 2,5 mm

    Waga - ok. 175 g