Kawa świeżo palona • broda. coffee • Espresso Infuocato 100% Arabica • 1000g

  • Dodaj recenzję:
    • INFUOCATO1000
    • Producent: BRODA COFFEE
    • EAN: 5905683661843
    • Dostępność: Produkt w naszym magazynie. Wysyłka 24h Produkt w naszym magazynie. Wysyłka 24h
      Koszty wysyłki: Darmowa od 249 zł

    • Historia ceny
    • szt.
    • Cena netto: 84,07 zł 114,90 zł Cena brutto: 103,41 zł
    • RABAT: -10%

    Pochodzenie ziarna: Brazylia, Etiopia, Honduras, Indonezja, Kolumbia
    Stopień palenia: 3/5
    Kwasowość: 2/5
    Body: 4/5
    Waga opakowania kawy: 1000 g
    Skład: 100% Arabica

    Espresso Infuocato

    100% Arabica

    Witaj w krainie majestatycznych zwierząt, gdzie groźne spojrzenie tygrysa z opakowania wita Cię z dumą. W wielu kulturach tygrys uznawany jest za króla zwierząt oraz jest symbolem władzy, siły, tajemniczości i niesamowitej energii. Równie dużą moc prezentuje kawa Espresso Infuocato, której bogaty i intensywny smak sprawia, że wielu uznaje ją za króla naszych kaw. Espresso Infuocato to mieszanka 100% arabik pochodzących z Brazylii, Hondurasu, Kolumbii, Etiopii i Indonezji.

    Espresso Infuocato - charakterystyka

    Espresso Infuocato jest to kawa wypalona w stopniu średnim dzięki temu zyskuje zróżnicowany i doskonale wyważony smak. Jej pełne body, w połączeniu z delikatną kwasowością, wspaniale oddaje charakter regionów, z których pochodzą ziarna.

    Dzięki użyciu wyłącznie ziaren Arabica, zawiera mniej kofeiny, co pozwala cieszyć się nią o każdej porze dnia. Świetnie smakuje zarówno jako mocne espresso, jak i w połączeniu z mlekiem. To mieszanka, która z pewnością przypadnie do gustu wielu miłośnikom kawy.

    Stopień Palenia: 3/5

    Kwasowość: 2/5

    Body: 4/5

    Przeznaczenie: ekspresy automatyczne, ekspresy kolbowe, kawiarki, alternatywne parzenie

    Espresso Infuocato - profil smakowy

    Kawa Espresso Infuocato pochodzi z ziaren uprawianych na stokach północnych i wschodnich gór, otoczonych palmami bananowymi, które zapewniają cień i ochronę przed intensywnym słońcem. Te naturalne warunki, połączone z idealnym mikroklimatem, nadają tej kawie niepowtarzalny i harmonijny smak.

    Każdy łyk tej kawy oferuje starannie wyważoną mieszankę doznań, począwszy od delikatnych nut cytrusowo-kwiatowych, poprzez intensywne słodycze tropikalnych owoców, aż po wyrazistą nutę czekolady w finale.

    Wyczuwalne nuty smakowe: czekolada, owoce tropikalne, cytrusy, kwiaty

    Świeżość i przechowywanie

    Zadowolenie oraz wygoda naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Do pakowania naszych kaw wykorzystujemy opakowania najwyższej jakości, ze specjalnym wentylem oraz zamknięciem w technologii "ZIPPER".

    Jaki wpływ na kawę ma opakowanie?

    Kawa świeżo palona do tygodnia czasu od wypalenia przechodzi proces najbardziej intensywnego odgazowania. Bardzo ważnym elementem w opakowaniu jest więc wentyl umożliwiający odprowadzenie nadmiaru gazów, przy jednoczesnym zachowaniu całości aromatu kawy.

    Zamknięcie "ZIPPER" umożliwia wielokrotne, szczelne zamknięcie kawy, mimo jej rozpakowania. Dzięki temu rozwiązaniu możemy być spokojni o świeżość naszej kawy przez długi czas, bez konieczności przesypywania kawy do szczelnych pojemników.

    Kategoryzacja kawy

    Speciality

    Ziarna najwyższej jakości. Zawartość wilgoci 10-12%. Brak wad kategorii pierwszej, nie więcej niż pięć wad kategorii drugiej. Punktacja pucharowa musi być wyższa niż 80 punktów i być wolna od błędów pucharowych.

    Premium

    Ziarna bardzo dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Do ośmiu wad, w tym wady kategorii pierwszej. Punktacja pucharowa wynosi zazwyczaj 75 – 79,75 punktów i jest wolna od błędów pucharowych.

    Exchange

    Ziarna dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Liczba defektów mieści się w przedziale 9-23. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 75.

    Bellow Standard

    Ziarna poniżej standardu. Zawartość wilgoci 7-15%. Liczba defektów do 86. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 60.