Kawa świeżo palona • broda. coffee • Espresso Imperiosa 100% Arabica • 1000g

  • Dodaj recenzję:
    • IMPERIOSA1000
    • Producent: BRODA COFFEE
    • EAN: 5905683661867
    • Dostępność: Produkt w naszym magazynie. Wysyłka 24h Produkt w naszym magazynie. Wysyłka 24h
      Koszty wysyłki: Darmowa od 249 zł

    • Historia ceny
    • szt.
    • Cena netto: 68,35 zł 98,90 zł Cena brutto: 84,07 zł
    • RABAT: -15%

    • WYSYŁKA TYLKO 6.99 zł

    Pochodzenie ziarna: Brazylia
    Stopień palenia: 3/5
    Kwasowość: 1/5
    Body: 4/5
    Waga opakowania kawy: 1000 g
    Skład: 100% Arabica

    Espresso Imperiosa

    100% Arabica

    Zapraszamy do magicznego świata kawy, gdzie majestatyczny orzeł, symbolizujący potęgę i siłę, stał się przedstawicielem kawy Espresso Imperiosa. To wyjątkowy Single Origin, powstały z brazylijskich ziaren z regionu Cerrado.
    Zamknij oczy i wyrusz na drugą stronę globu, do krainy pełnej dzikiej przyrody, zachwycających krajobrazów i bezkresnych rejonów pokrytych sawanną. Zacznij swój dzień z nutą brazylijskich klimatów dzięki Espresso Imperiosa.

    Espresso Imperiosa - charakterystyka

    Espresso Imperiosa to doskonały wybór zarówno na codzienne espresso, jak i kawy mleczne. Wysokie body i niezwykła słodycz sprawiają, że jest to kawa wyjątkowa.

    Drzewa kawowca uprawiane są na żyznych glebach i na niższych wysokościach, co nadaje ziarnom niższą kwasowość i delikatniejszy smak. Brazylijski klimat, z gorącym i wilgotnym powietrzem, stwarza idealne warunki do uprawy kawy.

    Stopień Palenia: 3/5

    Kwasowość: 1/5

    Body: 4/5

    Przeznaczenie: ekspresy automatyczne, ekspresy kolbowe, kawiarki, alternatywne parzenie

    Espresso Imperiosa - profil smakowy

    Plantacja kawy Espresso Imperiosa znajduje się w regionie Cerrado, gdzie kluczową rolę odgrywa natura. Owoce ziaren poddawane są obróbce na sucho, poprzez wystawienie na działanie promieni słonecznych.

    Dzięki temu procesowi słodycz z miąższu przenika do ziaren, nadając kawie smak słodkiego karmelu, orzechowego nugatu oraz mlecznej czekolady. To doznanie przeniesie Cię do słonecznej i tętniącej życiem Brazylii.

    Wyczuwalne nuty smakowe: mleczna czekolada, karmel, orzechy, nugat

    Świeżość i przechowywanie

    Zadowolenie oraz wygoda naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Do pakowania naszych kaw wykorzystujemy opakowania najwyższej jakości, ze specjalnym wentylem oraz zamknięciem w technologii "ZIPPER".

    Jaki wpływ na kawę ma opakowanie?

    Kawa świeżo palona do tygodnia czasu od wypalenia przechodzi proces najbardziej intensywnego odgazowania. Bardzo ważnym elementem w opakowaniu jest więc wentyl umożliwiający odprowadzenie nadmiaru gazów, przy jednoczesnym zachowaniu całości aromatu kawy.

    Zamknięcie "ZIPPER" umożliwia wielokrotne, szczelne zamknięcie kawy, mimo jej rozpakowania. Dzięki temu rozwiązaniu możemy być spokojni o świeżość naszej kawy przez długi czas, bez konieczności przesypywania kawy do szczelnych pojemników.

    Kategoryzacja kawy

    Speciality

    Ziarna najwyższej jakości. Zawartość wilgoci 10-12%. Brak wad kategorii pierwszej, nie więcej niż pięć wad kategorii drugiej. Punktacja pucharowa musi być wyższa niż 80 punktów i być wolna od błędów pucharowych.

    Premium

    Ziarna bardzo dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Do ośmiu wad, w tym wady kategorii pierwszej. Punktacja pucharowa wynosi zazwyczaj 75 – 79,75 punktów i jest wolna od błędów pucharowych.

    Exchange

    Ziarna dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Liczba defektów mieści się w przedziale 9-23. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 75.

    Bellow Standard

    Ziarna poniżej standardu. Zawartość wilgoci 7-15%. Liczba defektów do 86. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 60.