FISSLER - Original-Profi Collection - Rondel niski Ø16cm - 1,4 l - PREZENTACYJNY
- 084-153-16-100/0
- Producent: FISSLER
- EAN: 4009209276342
-
Dostępność:
Produkt w naszym magazynie. Wysyłka 24h
Koszty wysyłki: Darmowa od 249 zł
-
Historia ceny
Najniższa cena 30 dni przed obniżką: 595,00 zł brutto
- szt.
- Cena netto: 308,13 zł 595,00 zł Cena brutto: 379,00 zł
-
RABAT: -36%
Właściwości
Materiał: | stal szlachetna |
Wykończenie: | matowe |
Skala: | Tak |
Pojemność: | 1,4 l |
Wysokość: | 11 cm |
Średnica: | 16 cm |
Waga: | 1,24 kg |
Gwarancja: | 10 lat |
Linia produktów: | Original-Profi Collection® |
Oryginal-profi collection to najwyższa jakość naczyń.
Słów kilka o technologii Profi Collection: Wykonane z matowej stali nierdzewnej, posiadają akutermiczne grube dno rozprowadzające równomiernie ciepło na całe naczynie. Żadnych elementów z bakelitu czy termowskaźników. Prosta forma a zarazem bardzo trwała, chciało by się rzec... niezniszczalne!!!. Uchwyty nie nagrzewają się gdyż są mocowane punktowo. Brzegi naczyń wyprofilowane do bezkropelkowego przelewania płynów np. z naczynia do butelki. Podziałka wypalana laserowo na wewnętrznej ścianie naczynia. Przystosowane do wszystkich kuchni łącznie z indukcyjną. Możliwość gotowania w obiegu zamkniętym a więc zdrowa żywność.
Produkt PREZENTACYJNY! Posiada widoczne ślady użytkowania.
Rondel służył jako produkt prezentacyjny. Posiada widoczne znaki użytkowania. Dokładne ślady widoczne na zdjęciach. W razie potrzeby możliwość wysłania większej ilości zdjęć.
Oryginal-profi collection to najwyższa jakość naczyń.
Słów kilka o technologii Profi Collection:
Wykonane z matowej stali nierdzewnej, posiadają akutermiczne grube dno rozprowadzające równomiernie ciepło na całe naczynie. Żadnych elementów z bakelitu czy termowskaźników. Prosta forma a zarazem bardzo trwała, chciało by się rzec... niezniszczalne!!!. Uchwyty nie nagrzewają się gdyż są mocowane punktowo. Brzegi naczyń wyprofilowane do bezkropelkowego przelewania płynów np. z naczynia do butelki. Podziałka wypalana laserowo na wewnętrznej ścianie naczynia. Przystosowane do wszystkich kuchni łącznie z indukcyjną. Możliwość gotowania w obiegu zamkniętym a więc zdrowa żywność. Odpowiednie wyprofilowanie górnej części ścianek naczynia pozwala na stworzenie obiegu zamkniętego, a tym samym na gotowanie produktów w małej ilości wody zwane też "gotowaniem we własnym sosie". Woda paruje i skrapla się pod pokrywą ponieważ jej temperatura jest niższa. Skroplona woda spada po stożku na dno naczynia (czyt. 'Patent Fisslera').Patent Fisslera
Dotyczy stożka na środku wewnętrznej strony pokrywy, który pozwala na szybszą kondensację pary wodnej, a tym samym naczynia osiągają większą sprawność i pozwalają na mniejsze zużycie energii. Oczywiście ten sposób przygotowywania zdrowej żywności wymaga zachowania odpowiedniej procedury gotowania, a więc kontrolowania dopływu energii w poszczególnych etapach. Ten sposób gotowania przy małej ilości wody w temp. od 60 do 100°C pozwala zachować właściwości smakowe i odżywcze produktu i nie wywołuje rozpadu zawartych w nim witamin. Stąd też ugotowane w ten sposób owoce czy warzywa zachowują wszystkie witaminy i mikroelementy.- Po wcześniejszym włożeniu produktów i dolaniu niewielkiej ilości wody oraz po założeniu pokrywy, podgrzewamy naczynie na średnim zakresie kuchenki.
- W momencie pojawienia się pierwszej pary z pod pokrywy, zmniejszamy zakres kuchenki do minimum. W tym momencie skumulowane ciepło w akutermicznym dnie naczynia podtrzymuje właściwą temperaturę do gotowania w obiegu zamkniętym. Naczynie uszczelnia się poprzez wytworzenie się płaszcza wodnego między obręczą naczynia a pokrywą.
- Zbyt duży spadek temp. powoduje rozszczelnienie naczynia. Dlatego co jakiś czas należy kontrolować czy aby z pod pokrywy nie unosi się para. W przypadku jej pojawienia się zwiększamy nieco dopływ energii.