Tojiro Zen Kasztan Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 430,08 zł Cena brutto: 529,00 zł
    • Niedostępny
    • 20 RAT 0% - Rata : 26.45 zł miesięcznie

    • Oblicz_raty_duckblue

    Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm Tojiro Zen Kasztan

    Nóż do sashimi (Yanagi) jest typowym japońskim nożem, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi i innych potraw, które wymagają dokładnego i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10

    Twardość - 60 HRC +/- 1

    Długość całkowita - 34,2 cm

    Długość ostrza - 21 cm

    Szerokość klingi - 2,8 cm

    Grubość klingi - ok. 2,9 mm

    Waga - ok. 100 g 

    Tojiro Zen DP to kwintesencja filozofii Tojiro, która zamyka się w jednym słowie: bezinteresowność. Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej jakości noże, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w tak zwanym stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza. Klasyczne, kasztanowe rękojeści w kształcie litery D są wzmocnione pierścieniem z wytrzymałego sztucznego tworzywa. Trzywarstwowa lub dwuwarstwowa stal nierdzewna z dodatkiem kobaltu powstaje ze szwedzkiego żelaza, które jest trwałe, odporne na rdzę i długo zachowuje ostrość.