Satake Katsu Nóż Sashimi 21cm

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • Cena netto: 161,79 zł Cena brutto: 199,00 zł
    • Niedostępny

    Satake Katsu Nóż kuchenny Sashimi 21 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa

    Twardość - 56 HRC +/- 1

    Długość całkowita - 34,5 cm

    Długość ostrza - 21 cm

    Szerokość klingi - 3,1 cm

    Grubość klingi - ok. 2,1 mm

    Waga - ok. 180 g